Erdei János

Somlói galuskás gulyásleves

Tanulságos történetek a turizmusmarketing világából


Wall Street Étterem

Budapesten, az Andrássy úton bukkantam rá erre a remek ötletre, amitől az egykori Negró Eszpresszó egyike lett a legérdekesebb magyar puboknak, éttermeknek. Tehetséges üzemeltetője, Szabó Ákos a tőzsde világából vette ötletét, amikor a legkurrensebb italokra tőzsdei részvényárfolyamokat határozott meg, s ezt nagy képernyőkön minden vendég számára meg is jelenítette. Az egyes termékek árfolyama, azaz ára a mindenkori kereslet-kínálat függvényében változott, amit az étterem félóránként a XIX. századi tőzsdéken szokásos harangozással jelzett a vendégkörnek. Ha éppen sok Guiness sört rendeltek, akkor annak részvényárfolyama (azaz ára) növekedett, ha kevés Ballantines whiskyt, akkor annak árfolyama (és ára) csökkent. Vendégeik többsége az egész estét „végigtőzsdézte”, s ami a leglényegesebb: nagyon egyívású, homogén vendégkörre tettek szert ötletükkel, azaz olyan célcsoportot tudtak megszólítani, amelynek tagjai meglehetősen azonos ízlésvilággal rendelkeztek.

Somlói galuskás gulyásleves

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 143 1

Hivatkozás: https://mersz.hu/erdei-somloi-galuskas-gulyasleves//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave