Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


Munkavédelem

A szálloda nemcsak vendégei, hanem munkatársai személyi épségéért is felel a munkavégzés körülményeit illetően. A munkavégzés feltételeit, a különféle munkafázisok során előírt eszközök használatát a munkavédelmi szabályok határozzák meg. Új szálloda építésekor, illetve a jelentősebb átalakítási munkáknál az üzembe helyezés feltétele többek között a munkavédelmi hatóság által adott jóváhagyás. A munkavédelmi szabályok meghatározzák, hogy bizonyos veszélyes berendezéseket – pl. üzemi húsdarálót – hogyan szabad használni, a veszélyes munkafolyamatoknál – pl. húsbontás – milyen védőeszközt kell használni, de előírják pl. az irodákban, vagy a recepciós pultban a munkavégzéshez szükséges fényerő nagyságát is.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave