Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


Bevezetés

Ezen fejezetben a turizmushoz szervesen kapcsolódó vendéglátás témakörét tárgyalva áttekintjük annak alapfogalmait, folyamatát, gazdálkodásának sajátosságait, környezeti feltételeit (elsősorban a jogszabályok által meghatározott körülményeket). Vizsgáljuk a tevékenység végzéséhez szükséges személyi és tárgyi erőforrások jellemzőit, az értékesítés és a marketing vendéglátással összefüggésben kiemelendő vonásait. Célunk az, hogy a hallgatók átfogó ismereteket szerezzenek erről a szakterületről is. Már most meg kell jegyeznünk, hogy a vendéglátás turizmusban vagy azzal kapcsolatosan elfoglalt helyéről napjainkban is sok vita zajlik. Ezt leginkább az szemlélteti, hogy folyamatos bizonytalanság mutatkozik akkor, ha el kell dönteni a következőt: a szakmát érintő állami szervező, irányító, felügyelő feladatokat melyik minisztérium vagy országos hatáskörű szervezet, és milyen szinten és mélységig kezelje. Nem vitatva a rendszerbefoglalás fontosságát, meggyőződésünk az, hogy a lényeg azoknak az állam által biztosított kereteknek a minősége, amelyek a vendéglátó tevékenység gazdaságos, színvonalas, a fenntartható fejlődés elvét szem előtt tartó gyakorlását elősegítik.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave