Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


A vendéglátás jogszabályi környezete

A vendéglátásnak, mint minden tevékenységnek a működési kereteit és feltételeit a jogszabályalkotók által elfogadott törvények, illetve rendeletek határozzák meg. A számos, érvényben lévő rendelkezés közül azoknak a tartalmát ismertetjük, amelyek a mindennapok gyakorlatában leginkább befolyásolják a szakmai valóságot. Mindenekelőtt meg kell említenünk a Kereskedelmi törvényt és az Élelmiszertörvényt, amelyek a legtágabb kereteket fogalmazzák meg. A jelenleg előkészítés alatt álló Turizmustörvény is foglalkozik a vendéglátással, mint az idegenforgalom szerves részével. A konkrétabb rendezőelveket, információkat megfogalmazó kormányrendeletek és miniszteri rendeletek közül kiemeljük az üzletek működésére, az üzletkörökre, a kategóriába sorolásra, valamint az élelmiszerek előállítására és forgalmazására vonatkozó jogszabályok legfontosabb elemeit.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave