Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


Bevezetés

Ebben a fejezetben ismertetjük a leggyakrabban alkalmazott szállodai üzemeltetési formákat, a franchise- és a menedzsment-szerződés alapján történő üzemeltetést, ezek jellemzőit, előnyeit, hátrányait, továbbá azt, hogy milyen szempontokra kell figyelni a franchise- és a menedzsment-partner megválasztásánál. Bemutatjuk a szállodák szervezeti felépítését meghatározó főbb tényezőket, s példaként felvázolunk egy ötcsillagos szállodára vonatkozó általános sémát. Foglalkozunk a szálloda különböző területeinek üzemeltetési kérdéseivel, valamint a kockázatkezeléssel kapcsolatos feladatokkal.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave