Vörös József

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment

Átdolgozott kiadás


A termék vagy szolgáltatás minősége

Míg a korábbi termelési paradigmák azt tételezték fel, hogy a minőség kizárólag az egyedi termékek privilégiuma, a gyakorlat megdöntötte ezt az eszmét már a nyolcvanas évek közepén. Jó néhány tömegtermék termelési folyamatának erre az időre új feltételt kellett teljesíteni: a minőség ugyanolyan fontos versenyeszközzé és természetes feltétellé vált, mint az megszokott volt az egyedi, nagy értéket képviselő termékek esetében. Különösen az autóipar jó példa erre: a Ferrari, a Rolls-Royce kiválóan képzett szakmunkásgárdával, gyakorlatilag műhelyszerű termelési rendszerben, kis sorozatban állít elő kiváló minőségű termékeket. Megbízhatóság tekintetében semmivel sem rosszabbak a futószalagon, nagy volumenben, betanított munkásokkal termelt Lexus, Corolla vagy Avensis modellek, amelyek mindegyike a Toyota családhoz tartozik. A Toyota termelési folyamatát viszont úgy alakították ki, hogy lehetővé teszi olyan standard termékek termelését, melyek magas minőségi követelmények kielégítését oldják meg. Az a tény, hogy hibás termék nem hagyja el az üzem területét, a termelési folyamat kialakításából ered. Ez azt jelenti, hogy a magas minőségi követelmény közvetlenül hat a termelési folyamat kialakítására, mely nélkül a megkívánt minőség nem hozható létre.

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 216 2

A termelési stratégia és az ellátási lánc napi működésének optimalizálása alapvetően befolyásolja a vállalat nyereségességét. Mindkettő olyan feladatot jelent, mely a régióban a legtöbb helyen gyerekcipőben jár. A könyv abban segíti a mai termelésirányításért felelős generációt, hogy versenyelőnnyel járó tudást szerezzen.

Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

Egy termelő vagy szolgáltató rendszer sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a termékelőállítás és szolgáltatásnyújtás rendszerének ismerete. Olyan magyar nyelvű szakkönyv, amely átfogóan, a terület ismeretéhez nélkülözhetetlen kvantitatív alapokkal is tárgyalná a témakört, ez idáig nem állt az olvasók rendelkezésére. Vörös József könyve most e hiányt pótolja.

Dr. Koltai Tamás egyetemi tanár, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék

Jelen kiadás a 2010-ben megjelent mű átdolgozása.

Hivatkozás: https://mersz.hu/voros-termeles-es-szolgaltatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave