Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


ZÖLDSÉGGOMBÓC

A megtisztított zöldséget apró kockára vágva és a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, lestyánnal ízesítve megpároljuk. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, liszttel, a tojásokkal és vízzel sűrű galuskatésztát készítünk. Belemorzsoljuk a tejben áztatott, kinyomkodott zsemléket és beletesszük a lehűlt párolt zöldségeket. Az egészet jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk és bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrve megforgatjuk a maradék, felmelegített olajban.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave