Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


CSÁKI ROSTÉLYOS

A marhahúst egyenletes ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, széleit bevagdossuk (hogy sütés közben ne pöndörödjön fel), megsózzuk, enyhén borsozzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléke elkészül. A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagyma egyharmadát. Beleöntjük a lecsó felét, néhány percig forraljuk, majd a felütött, megsózott tojásokkal közepes keménységű rántottát készítünk. A lecsós tojást egyenletesen rákenjük a hússzeletekre és szorosan fölcsavarjuk. Hústűvel megtűzve a fölmelegített olajban elősütjük, hogy ízes pörzsanyag képződjön rajta és megfelelő méretű edénybe átrakjuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave