Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


ESZTERHÁZY-ROSTÉLYOS

Az előkészített rostélyosokat megsózzuk, borsozzuk és az olaj kétharmadában elősütve egy lábosba tesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra szelt vegyes zöldség egyharmadát. Fölengedjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, és a húsra öntjük. Fedő alatt, rövid lében, az edényt néha megrázogatva pároljuk. Közben a megmaradt zöldséget zsüliennre vágjuk, megszórjuk az apróra metélt petrezselyemmel és átfuttatjuk a megmaradt olajban. Kevés vizet öntünk rá, megsózzuk, és néhány percig pároljuk. Amikor a hús puha, a szeleteket óvatosan kiszedjük. Párolólevét átszűrjük, majd összekeverjük a vékony metéltre vágott, előpárolt zöldséggel. Behabarjuk, majd ízesítjük a mustárral, végül a rostélyosokra öntjük. A citromlevet akkor tesszük hozzá, amikor a tűzről már levettük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave