Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


DUNA-SZELET

Az egészben megmosott, leszárított, felszeletelt húst kiverjük, széleit 3–4 helyen bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Forró zsiradékban mindkét felét pirosra sütjük majd, egy megfelelő méretű edényben egymást fedve, lerakjuk. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott, üvegesre pirított vöröshagymához hozzákeverjük a lecsót, és kevés vízzel felöntve a húsra öntjük. Fedővel letakarva, néha rázogatva félig puhára pároljuk, majd a hozzákevert zöldborsóval és a finomra vágott petrezselyem felével készre főzzük. A maradék finomra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave