Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


SERTÉSSÜLT

A megmosott, papírtörlővel leszárított 2–3 kg-os darabokra vágott, sóval, fűszerkeverékkel bedörzsölt sertéshúst (combot vagy lapockát) rövid állás után, tepsibe téve, leöntjük forró olajjal, és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük. Saját levével – ha elpárolgott, vízzel pótolva – locsolgatva, néhányszor lapátkanállal megfordítva, szép pirosra sütjük. A megsült húst a zsírból kivéve, 10–15 perces pihentetés után, rostjaira merőlegesen egyenletesen felszeleteljük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave