Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


HÚSLEVES

A 1–2 kg-ra darabolt, megmosott húst az adagszámnak megfelelő mennyiségű hideg vízben, lassú forralással feltesszük főni. Sózzuk, fűszerezzük az egészben hagyott vöröshagymával, paradicsompürével, lecsóval, fokhagymával, borssal, gyömbérrel. Amikor a hús félig megpuhult, kb. 1 óra múlva hozzáadjuk a hasábokra szeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, illetve a cikkekre vágott zellert, karalábét és kelkáposztát és együtt puhára főzzük. Ha a húslé túlságosan lefőtt, vízzel pótoljuk közben. A megfőtt húst kivesszük és 10 percig állni hagyjuk, majd életkornak megfelelően felvágjuk, szeletekre vagy kockákra. A levest 10–15 percig ülepítjük, majd leszűrjük. A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, karikára, kockára, szalpikonra (5×5×5 mm).

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave