Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÖLTÖTT PAPRIKA

A zöldpaprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A darált húshoz hozzáadjuk a félig főtt, kihűlt rizst; a megmosott, egyenként felütött tojásokat; majd az egyharmadnyi apróra vágott pirított vöröshagymával, sóval, kevés borssal, lestyánnal ízesítve az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszával lazán megtöltött paprikákat vízben puhára főzzük. Majd a főzőléből kivéve, lefedve félretesszük. Ezután a főzőlé felhasználásával elkészítünk egy paradicsommártást. A töltött paprikákat forró paradicsommártással leöntve tálaljuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave