Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


RÁCPONTY

A megtisztított, beirdalt pontyot szeletekre vágjuk, besózzuk, a bevágásokba szalonnacsíkot teszünk, és fél óráig állni hagyjuk. A gondosan megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt meghámozzuk, felkarikázzuk és egy olajjal kikent, magas szélű tepsibe terítjük. Rétegenként megsózzuk, s az olaj harmadával megcsurgatva ráfektetjük az előkészített halszeleteket. A maradék olajban átfuttatjuk a hajszálvékony karikákra szelt vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzákeverjük a lecsót, majd az egészet összeforralva a halra terítjük. Meglocsoljuk a tejföl háromnegyedével, előmelegített, közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor díszítjük a maradék tejföllel.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave