Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


DERELYE, TÚRÓS

Az egyszerű gyúrt alaptésztát vékonyra kinyújtjuk. Közepét megjelölve az egyik felére, egymástól azonos távolságban, kb. 3 cm, kis halmokban rátesszük az édes túrós tölteléket. Tojásfehérjével megkenve a töltelék közötti részt, ráhajtjuk a tészta másik felét. Kezünk élével jól lenyomkodva, derelyevágóval feldaraboljuk. Kifőzzük a derelyéket. Jól lecsöpögtetjük, és olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk. Túrós töltelék: Az áttört tehéntúrót egyneműre dolgozzuk a tejföllel, vaníliás cukorral és a citromok reszelt héjával.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave