Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


SŰRÍTÉSI MŰVELETEK

Hintés: A már majdnem puha alapanyagot zsírjára pirítva megszórjuk liszttel. Nagy lángon, állandó keverés mellett gyorsan átforgatjuk, hogy a lisztszemcsék egyenletesen bevonják az alapanyag felületét. Enyhén összepirítjuk, de nem kell, hogy a liszt elszíneződjön. Ezt követően tűzről lehúzva hideg folyadékkal simára keverjük. Kiegészítjük az adagszámnak megfelelő mennyiségű folyadékkal és tűzre visszatéve kiforraljuk, hogy a liszt íze elfőjön.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave