Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


OLASZ ZÖLDSÉGLEVES

A felhevített zsiradékban üvegesre pirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, kisragura vágott vegyes zöldséget, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, törött borssal, sóval, majd félig puhára pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a paradicsompürét, összepirítjuk, és vízzel a kívánt mennyiségre felöntjük. Mérsékelt lángon puhára, azaz készre főzzük. A spagettit nyersen 2-3 cm-es darabokra törjük és külön bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezt és a reszelt sajtot mindenkinek a tányérjába adagoljuk tálalásnál.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave