Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


PALÓCLEVES

Magyaros alapot készítünk. A 2–3 cm-es kockákra darabolt húst elkeverjük a magyaros alapban, sózzuk, borsozzuk (1–6 évig nem), ízesítjük babérlevéllel, zúzott fokhagymával (1–6 év között egészben hagyottal), őrölt köménnyel. Kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Adagszámnak megfelelő mennyiségű hideg vízzel felengedjük, majd hozzárakjuk a darabolt zöldbabot és kicsit később a burgonyát. Készre főzzük, majd zsemleszínű rántással sűrítjük, a végén tejföllel utóízesítjük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave