Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


MÁKOS GUBA

A másnapos, vékonyra karikázott kifliket leöntjük a felforralt, cukorral, vaníliás cukorral és ízesített tejjel. A mosott, beáztatott mazsolával, a porcukorral elegyített őrölt mákkal óvatosan összekeverjük. Előmelegített kb. 180–200 °C-os sütőben téve a tetejét ropogósra sütjük. Túrós változatban is lehet készíteni, ekkor a 2 kg mák helyett 6 kg tehéntúrót használunk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave