Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


2.3. Krémlevesek

 
  • A közétkeztetés esetében gyakran a pürélevesek tejszínnel (15. év felett 3 l/100 fő) dúsított változatát fogadjuk el krémlevesnek. Egy menü tervezésekor illik hozzá valamilyen húsétel körettel, salátával, vagy egytálétel, esetleg főzelék feltéttel. Fontos figyelni a konzisztencia, szín, íz, nyersanyag harmóniájára, hiszen tejszínes leves után nem adunk tejtermékkel készült második fogást, pl. zöldborsó-főzelék, zöldbabfőzelék stb. Illetve krémlevesek után nem illik a meleg mártás, vagy magas víztartalmú zöldségből készült főzelék, pl. tökfőzelék. Levesbetétként ma már sok minden előfordulhat: pirított zsemlekocka, sajt, pirított olajosmag, chips, pattogatott kukorica stb.
 

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave