Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


BESAMEL- (tej-) mártás

A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és fehér habzásig hevítve keverjük. A tűzről lehúzva langyos tejjel csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben ízesítjük sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval. Ezt az alapmártást önállóan nem adjuk, hanem egyéb ételek készítésére használjuk fel. Így az egy személyes adagja csak kb. 100 ml.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave