Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


KAPORMÁRTÁS

A gondosan megmosott kaprot finomra vágjuk és kétharmadát összepirítjuk a fehér rántással. Tűzről levéve hideg vízzel simára keverjük. Beletesszük a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát, fűszerezzük sóval, ecettel, cukorral és 15–20 percig, néha megkeverve, lassan főzzük. Hozzámelegítjük a tejfölt, szükség szerint utóízesítjük, és ismét fölforraljuk. Tűzről levéve adjuk hozzá a maradék kaprot.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave