Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


PARADICSOMMÁRTÁS

A megtisztított vöröshagymát és zellergumót körülbelül 2 liter vízben vagy csontlében feltesszük főni. Közben fehér rántást készítünk. Összepirítjuk a sűrített paradicsom felével, majd a tűzről lehúzva simára keverjük körülbelül három liter hideg vízzel. Hozzáöntjük a hagyma és a zeller főzőlevét, ízesítjük sóval, cukorral és addig forraljuk, amíg a rántás ízét elfőtte, s az alkotórészek ízei kellemesen összehangolódtak.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave