Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


UBORKAMÁRTÁS

Fehérrántást készítünk. Ebben átfuttatjuk a megmosott, finomra vágott kapor felét. Tűzről lehúzva simára keverjük a vízzel és beletesszük az apró kockákra vágott, vagy hámozott, esetleg reszelt csemege uborkát. Néhányszor megkeverve addig főzzük, amíg a liszt íze már nem érezhető, közben ízesítjük egy kevés sóval, cukorral, az uborka levével vagy ételecettel. Hozzámelegítjük a tejszínt. Néhány percig lassan forraljuk, végül beleszórjuk a megmaradt kaprot.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave