Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


BURGONYASALÁTA

A gondosan megmosott burgonyát hideg vízben feltesszük főni. Amikor puha a vizet leöntjük róla, kihűtjük, meghámozzuk, és vékony karikákra szeljük. Hullámos pengéjű késsel vágva mutatósabb. Amíg fő a burgonya ecettel, cukorral, kevés őrölt borssal (1–3 éveseknél kihagyjuk), sóval ízesítve elkészítjük a páclevet. Rétegezzük a főtt burgonya karikát és a hajszálvékony karikákra szelt vöröshagymát, majd az egészet leöntjük a páclével. Hűtőszekrényben érleljük néhány óráig, amíg az ízek összeérnek.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave