Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


FRANCIASALÁTA

A zsenge zöldborsót és a szalpikonra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret a kombinált sütő-főző berendezésben, gőzben puhára főzzük, majd kihűtve és jól lecsurgatva egy tálba öntjük. A héjában főtt, meghámozott burgonyát, a tisztított almát és az ecetes uborkát a vegyes zöldséghez hasonló méretűre daraboljuk. A zöldségkeverékhez vegyítjük az elkészített mártást: a majonézt és a mustárt elegyítjük, ízesítjük citromlével, fehér borssal, porcukorral és alaposan összekeverjük. majd 1–2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek kellemesen összeérjenek.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave