Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


DÖDÖLLE

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha jó puhára főtt összetörjük, majd folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet Állandó keverés mellett közepes keménységű masszává főzzük. Közben apróra vágott vöröshagymát pirítunk a zsiradékban. Amikor a hagyma már aranysárga, a burgonyamasszából zsiradékba mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk a pirított hagymára, és megforgatjuk benne. Tejföllel jól megöntözzük, friss tepertőt szórunk a tetejére.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave