Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


GOMBAROPOGÓS

A megmosott, finomra vágott gombát a vöröshagymával átfuttatjuk a felmelegített margarinban. Fűszerezzük sóval, borssal, apróra szeletelt petrezselyemzölddel és addig pároljuk, amíg a gomba zsírjára pirul. Megszórjuk a liszt felével, és jól összepirítjuk. Lehúzva a tűzről simára keverjük a tejjel (fél litert félreteszünk a bundázáshoz), majd visszatéve jó sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, összedolgozzuk a fél mennyiségű egész tojásokkal, és 2–2,5 centi átmérőjű, 4-5 centi hosszú hengereket formálunk. Lisztbe, tejjel elkevert tojásba és zsemlemorzsába meghempergetve, felületüket olajjal megspriccelve megsütjük a sütőben, vagy a kombinált sütő-főző berendezésben.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave