Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


KÖLESGOLYÓ

A kiválogatott kölest háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főzni. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk. Amikor a köles megfőtt és kissé kihűlt hozzákeverjük a hagymákat és az egész tojásokat. Ízesítjük a sóval, majoránnával, őrölt köménnyel és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyivel jól formázható masszát kapunk. A masszából golyókat formálunk, amit utána kiolajozott tepsibe rakunk. Felületüket olajjal megspriccelve megsütjük a sütőben, vagy a kombinált sütő-főző berendezésben.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave