Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


SAJTOS BURGONYAFÁNK

A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt összedolgozzuk a liszttel, az egész tojásokkal, a reszelt sajttal, a reszelt szerecsendióval és a sóval. Lisztezett deszkán körülbelül egy centiméter vastagságúra nyújtjuk és közepes méretű, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Közepét ujjbeggyel benyomjuk, majd bő forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A zsiradékból kiemelve gondosan lecsurgatva, szalvétával, vagy papírtörlővel leitatva, frissen, forrón tálaljuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave