Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TAVASZI ZÖLDSÉGSZELET

A megtisztított zöldséget apró kockákra vágjuk vagy durvára reszeljük, és kevés olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel. Kevés vizet öntve rá, fedő alatt pároljuk, közben fűszerezzük sóval, ízlés szerint bazsalikommal. Amikor puha, zsírjára pirítjuk. Ha kihűlt, összedolgozzuk a tejben megáztatott, kicsavart, jól szétmorzsolt zsemlékkel. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és egynemű, jól formázható masszává alakítjuk. Lapos, nem túl nagy pogácsákat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és kiolajozott tepsibe rakjuk. Felületüket olajjal megspriccelve megsütjük a sütőben, vagy a kombinált sütő-főző berendezésben.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave