Zátori Anita

Élménymenedzsment a turizmusban


Az élményközpontúság értékelése a gyakorlatban

Fontos szem előtt tartani, hogy nem minden arany, ami fénylik. A szakma egyre többször beszél a turisztikai élmény jelentőségéről, azonban sokszor csak marketingeszközként tekint arra. Az élményközpontú menedzsmentszemlélet az élményre nem mint hozzáadott termékkiegészítőre, jól csengő szlogenre vagy terméknévre tekint, hanem egy fogyasztóközpontú és élménytámogató szolgáltatás vagy termék kialakítására törekszik, amely közös értékteremtés útján jön létre. A szolgáltatásra e körülmények között gondolhatunk élményként úgy, mint − ökonómiai szóhasználattal élve − „újgenerációs jószágra”. Az élmény szubjektív mivoltából kifolyólag az élményközpontú szemlélet alapköveinek a közös élményteremtés szerepe és a szolgáltatói támogatás fontossága tekinthető.

Élménymenedzsment a turizmusban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 232 2

Abban a korban élünk, amikor már szinte minden „élmény”, akár a napi bevásárlás is. A szolgáltatások fogyasztása, helyszínek meglátogatása vagy akár a rokonlátogatás is mind-mind valamilyen élménnyel jár. A turisztikai, vendéglátóipari vagy eseményszervező vállalakozás számára azonban nem a „valamilyen élmény” létrahozása a cél, hanem a vendégek elvárásainak megfelelő vagy azon túl is mutató élmények létrehozása, amely egyúttal képes a szolgáltató vállalkozás céljainak megvalósulását is támogatni.

Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik számára fontos az élmények kialakításának és létrehozásának folyamata és módszertana, amelyeket alkalmazhatnak is saját munkájukban, üzemelésükben.

Puczkó László

A kötet 2020-tól a Turizmus és mobilitás című online sorozat tagjaként jelenik meg.

Hivatkozás: https://mersz.hu/zatori-elmenymenedzsment-a-turizmusban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave