Babinszky László, Halas Veronika (szerk.)

Innovatív takarmányozás


A minőségi takarmány-előállítás személyi feltételei

A termék minőségét, biztonságát és elfogadhatóságát gyakran csak a valamennyi kritériumot nem kellően összefoglaló „jó minőség” kifejezéssel szokás jellemezni. A jó minőség összetett kritériumrendszerének teljesítése komoly, szisztematikus munkát igényel. Mondhatjuk: a jó minőségnek ára van. A jó minőséget célzó folyamatokon sem időben, sem anyagiakban, még kiélezett versenyhelyzetben sem lehet, nem érdemes spórolni. A minőség egyik legfontosabb alappillére a vezetői elkötelezettség. A legfelső szinttől az alsóbb szintekig, a vezetőktől az egyszerű dolgozókig mindenkinek tisztában kell lennie a minőségi célokkal, az ezek érdekében meghatározott folyamatok működtetésével és a személyes felelősséggel az eredmény elérése érdekében. A hiba feltárása a megelőzés első lépése, amely a vállalati kultúra új, minőség iránt elkötelezett szintjét jelenti.

Innovatív takarmányozás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 057 1

Földünk lakóinak száma rohamosan növekszik, ami soha nem tapasztalt méretű igényt támaszt az élelmiszer-termeléssel szemben, miközben környezetünk állapota – egyelőre úgy tűnik – megállíthatatlanul romlik, bolygónk klímája pedig egyre kedvezőtlenebb irányba változik.

Nagy kérdés, hogyan lehet a mind nehezebbé váló feltételek között nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő minőségű, biztonságos és nyomon követhető élelmiszert hatékonyan előállítani, méghozzá úgy, hogy ezzel a környezetet a lehető legkisebb mértékben terheljük.

Az Innovatív takarmányozás című kötet nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy megválaszolja e kérdést, legalábbis az állati eredetű élelmiszer-alapanyagok vonatkozásában. Ezt a rendkívül komplex problémát már nem lehet a megszokott módon megközelíteni, csakis innovatív szemlélettel.

Jelen esetben ez azt jelenti, hogy e modern, interdiszciplináris felfogásban íródott szakkönyv integrálja a társtudományok legújabb kutatási eredményeit a hagyományos takarmányozástudományba, természetszerűleg a „klasszikus” takarmányozási ismeretek alapjaira építve. Ebből adódóan az egyes fejezetek szerzői között a takarmányozástudomány nemzetközi ismertségű kutatói mellett biológust, vegyészt, biokémikust, immunológust, humán és állatorvost, fizikust, műszaki mérnököt, állattenyésztőt, növénytermesztőt és meteorológust is találunk, valamennyien saját területüknek a tudományos világ által elismert, kiváló szakemberei.

A szerzők bíznak benne, hogy könyvük sok hasznosítható információval szolgál mind a kutatásban, a fejlesztésben, az oktatásban, mind pedig a gyakorlatban tevékenykedők számára.

Hivatkozás: https://mersz.hu/babinszky-halas-innovativ-takarmanyozas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave