Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Új agrártechnológiák

Jó minőségű, teljes értékű és biztonságosan fogyasztható élelmiszerek előállításához a termelési feladatok és feltételek mellett nélkülözhetetlen az integrált növényvédelem, mely: „Olyan környezetkímélő, ismert hatékonyságú (növény-egészségügyi, agrotechnikai, fizikai, biológiai, kémiai) védekezési lehetőségek okszerű kombinációja, amelyek kímélik a környezetet, különösen a károsítók természetes ellenségeit.” (2000. évi XXXV. törvény a növényvédelemről.) Napjainkban kultúrnövényeink védelmére ennek módszereit használjuk. Az integrált védekezésen belül még ma is jelentős a vegyszeres növényvédelem. Tehát figyelmet kell fordítani a peszticidek negatív hatásaira, a közvetlen toxicitásra, a környezetszennyeződés veszélyére.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave