Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Új élelmiszer-ipari és -kereskedelmi technológiák

A friss hatású élelmiszerek iránti igény változást hozott a tartósító eljárásokban. A hagyományos módszer (főzés, pasztőrözés stb.) helyett új, kíméletes technológiák: hűtés, fagyasztás, védőgázas csomagolás stb. jelentek meg. Amíg a régi technológiák a mikrobákat elpusztították, az új módszerek azokat is „tartósítják”. A hűtőlánc bevezetése megnövelte az eltarthatósági időt, de az életben maradt mikrobák élelmiszer eredetű megbetegedést okozhatnak.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave