Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszer-biztonság jogszabályi háttere

A minőségirányítási rendszerek kidolgozása és alkalmazása minden élelmiszeripari vállalkozás számára kötelező. Hazai és nemzetközi jogszabályokra épül, mi szükséges az élelmiszer-biztonság hosszú távú fenntartásához. Az élelmiszer-biztonság a termelés, az élelmiszer-előállítás, a tárolás és a forgalomba hozatal teljes folyamatában vizsgálja azokat a kockázatokat, amelyek veszélyeztethetik az élelmiszer minőségét és a végső fogyasztó egészségét, ha azt a rendeltetési célnak nem megfelelően készíti el és fogyasztja (2003. évi LXXXII. törvény). Az Európai Parlament és a Tanács 178/2002/EK rendelete az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal létrehozásáról és az élelmiszer-biztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról rendelkezik.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave