Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Törvények, rendeletek

 
  • 2003. évi LXXXII. törvény (VII. 29.): Az élelmiszerekről. Meghatározza az élelmiszer-vállalkozások működésének feltételeit, biztosítva ezzel a fogyasztók egészségének, érdekeinek, valamint a piaci verseny tisztaságának védelmét, a fogyasztók megfelelő tájékoztatását és az élelmiszereknek az Európai Unió tagállamai közötti szabad áramlását, illetve segítve az élelmiszerek nemzetközi kereskedelmét
  • 2005. évi CLIX. törvény (XII. 25.): Egyes élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos törvények módosításáról
  • 2008. évi XLVI. törvény (VII. 2.): Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről. Az emberek biztonságos élelmiszerrel történő ellátásához a teljes élelmiszerlánc egységes és folyamatos hatósági felügyeletének biztosítása
  • 178/2002/EK rendelet (2002. január 28.): Az Európai Parlament és a Tanács rendelete az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszer-biztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról
  • 2073/2005/EK rendelet (2005. november 15.): Az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumairól
  • 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet: Az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről
  • 46/2007. (X. 29.) EüM rendelet: Az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről szóló 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet módosításáról
  • 68/2007. (VII. 26.) FVM–EüM–SZMM együttes rendelet: Az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről
  • 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet: Az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről
  • 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet: A Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 86/2007. (VIII. 17.) FVM–EüM–SZMM együttes rendelet az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM–ESZCSM–GKM együttes rendelet módosításáról
  • 64/2007. (VII. 23.) FVM–EüM együttes rendelet: Az állati eredetű élelmiszerek forgalomba hozatalának és az értékesítés helyén történő élelmiszer-előállításnak élelmiszer-higiéniai feltételeiről
  • 57/2007. (VII. 6.) FVM rendelet: A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi előírások átvételét megvalósító kötelező előírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról
  • 20/2005. (III. 22.) FVM rendelet: A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi előírások átvételét megvalósító kötelező előírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról
  • Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus). Hivatalos Élelmiszer-vizsgálati Módszergyűjtemény, 3–1–98/53 számú előírás, 3. kiadás: Mintavételi és vizsgálati módszerek az élelmiszerekben lévő egyes szennyező anyagok mennyiségének hatósági ellenőrzésére
  • 167/2004. (XI. 29.) FVM–EüM–GKM együttes rendelet: Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM–ESZCSM–GKM együttes rendelet módosításáról
  • 30/2009. (X. 14.) EüM rendelet: A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet, valamint az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet módosításáról
  • 20/2008. (V. 14.) EüM rendelet: Anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerekre vonatkozó specifikus előírások
  • 163/2009. (XI. 27.) FVM rendelet: A Newcastle-betegség elleni védekezés szabályairól
 

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave