Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Penészgombák

Bizonyos penészgombák szintén előfordulhatnak az élelmiszereken. Egyeseket a sajtgyártásban (Camembert vagy az ún. kéksajtok előállításánál) hasznosítják. Káros hatásuk lehet, hogy az élelmiszerek penészesedését, dohosodását, elszíneződését okozzák. Jelenlétük tehát a termékek minőségét hátrányosan is befolyásolhatja, ami az élelmiszer érzékszervi tulajdonságainak romlásában, a tápértékének csökkentésében és az általuk termelt mikotoxinok (aflatoxin, fusariotoxin) egészségkárosító hatásában nyilvánulhat meg.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave