Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Fehérjék bontása

A fehérjék bontása aerob és anaerob úton történhet. Az aerob lebontás végterméke nitrogén, szén-dioxid, hidrogén és víz. A folyamatot baktériumok és penészek okozhatják. A fehérjék anaerob bomlása a rothadás. Főleg baktériumok: Clostridium, Proteus, Pseudomonas, Escherichia stb. és élesztők okozzák. A bomlástermék: kénhidrogén, ammónia, aminok, alkoholok, szerves savak, indol, szkatol, fenol stb., kellemetlen szagú, bűzös vegyületek.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave