Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Aszpikos készítmények

Ezen termékek közös jellemzője az aszpikos bevonat, amellyel hús-, tojás- és egyéb készítményeket vonnak be. Az aszpikos hidegkonyhai termékeknek az előbbiekhez képest nagyobb a szennyezettsége, és gyakrabban kerülnek coliformszám alapján kifogás alá. Ez egyrészt azzal magyarázható, hogy jelentős mértékben kézi erővel készülnek, és így az utófertőzés lehetősége is nagyobb. Másrészt az aszpikos bevonat jó táptalajul szolgál a baktériumok számára.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave