Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Édesipari termékek (csokoládé, cukorka, lisztesáruk: keksz, ostya, teasütemények)

A csokoládéáruk kakaóporból készülnek cukor, tej és egyéb adalékanyagok hozzáadásával. Ezen termékekben a staphylococcusok, szalmonellák életben maradhatnak, de nem szaporodnak. Az alacsony vízaktivitás és a zsír védőhatása növeli a hővel szembeni ellenálló képességüket. A keménycukorkák és a lisztesáruk vízaktivitása olyan alacsony, hogy mikrobiológilag stabilak. A zselés cukrok kb. 20%-os víztartalmúak, hosszú tárolásukkor penészesedés felléphet.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave