Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Növényolaj, margarin

A növényi olajok (napraforgó, repce, olívabogyó, földimogyoró stb.) mikrobiológiai szempontból nem jelentenek veszélyt. A margarin hidrogénezett olajokból vízzel, tejjel, adalékanyagok hozzáadásával készített termék. Összetétele, alacsony pH-ja, sókoncentrációja gátolja a mikrobák elszaporodását, de romlás mégis előfordulhat. A romlást elsősorban baktériumok (Pseudomonas, Flavobacterium) és penészgombák okozzák

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave