Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


A víztartalom részleges eltávolítása

Egyes élelmiszerek (pl. paradicsompüré, mustár stb.) eltarthatósága növelhető a víztartalom részleges eltávolításával. Ez is a szabad víz eltávolítását jelenti. Több terméknél kombinált módszerrel érik el a gátló hatást. Gyümölcsízeknél, sűrített tejnél a szabad víznek egy részét elpárologtatják, a másik felét cukor hozzáadásával megkötik. Modernebb módszer a légritkított térben való besűrítés. Legkíméletesebb a liofilezés.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave