Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Hűtés

Hűtésről (hűtéstárolás) akkor beszélünk, ha az élelmiszereket 0 °C fölötti hőmérsékleten (0–8 °C) tartjuk. Az élelmiszerek hűtése két folyamatra különül el: lehűtésre és hűtőtárolásra. A lehűtést hűtőalagútban, hűtőtermekben hideg levegőáram segítségével, hideg vagy jeges vízzel, sóoldatokkal, vagy száraz jégnek az élelmiszerre szórásával végzik. A hűtőtárolás hűtőtermekben, hűtőkamrákban történik.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave