Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Savak (savanyítok és sók)

Az élelmiszerek gyártásának különböző fázisaiban íz, szín vagy állomány kialakítása céljából, továbbá a pH szabályozására szerves és szervetlen savakat és sóikat szabad felhasználni. Az engedélyezett szerves savak és sóik többségének nincs limitált ADI-értéke, ezek a helyes termelési gyakorlattal összhangban szabadon felhasználhatók. A szervetlen savakat a HTGY-nek megfelelően olyan nagy hígításban használják, hogy már nem tekinthetők egészségre ártalmasnak. Töményen azonban az ún. étkezési savak erősen maró hatásúak, ezért mérgező és veszélyes anyagnak minősülnek. A velük végzett munka mindig nagy körültekintést és óvatosságot igényel.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave