Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Növényi zsiradékok

Az emberi szervezet zavartalan működéséhez több kettőskötéssel rendelkező zsírsav jelenléte szükséges. Ezeket a szervezet szintetizálni nem tudja és „esszenciális zsírsavaknak” hívjuk őket. A többszörösen telítetlen zsírsavakat (linolsav, linolénsav) a folyékony állapotú növényi eredetű zsiradékok tartalmazzák. A telítetlen zsírsavak fogyasztásával csökken a szervezet koleszterinszintje.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave