Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Zab

A zab növénytanilag a pázsit fűfélék családjába tartozik. Közép- és Elő- Ázsiából származik. Jó talajokon, hűvös, párás éghajlati viszonyok mellett jó eredménnyel termeszthető. A zab és termékei az angolszász területen élő lakosság táplálkozásában kedvelt alapanyagok, pl.: zabkása. De megtalálhatjuk az élelmiszeriparban, a tápszergyártásban és a zabpelyhet a különböző összetételű müzlikben is.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave