Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Peszticidekkel szemben támasztott követelmények

Az élelmezés-egészségügyi előírásokkal kapcsolatos alapfogalmakat a 5/2002. (II. 22.) EüM-FVM számú rendelet tartalmazza. Eszerint peszticid-maradék minden olyan vegyi anyag vagy vegyianyag-keverék maradéka, amely a peszticidek alkalmazása következtében jelen lehet az élelmiszerek felületén és belsejében. E körbe tartoznak az eredeti hatóanyagok, valamint szennyező és kísérő anyagaik bomlatlan részén kívül azok a biológiailag aktív bomlási és átalakulás termékek, anyagcseretermékek (metabolitok) is, amelyek az élelmiszerekben az ember egészségére ártalmasak lehetnek.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave