Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


ÉLELMISZEREK FÉMTARTALMA

Az élő szervezetben jelenlévő kis mennyiségű fémek élettani szerepéről kialakult vélemények az utóbbi évtizedekben alapvetően megváltoztak. Nagyobb mennyiségben sem ártalmasak az egészségre pl. vas, mangán, kobalt. Vannak olyan fémek, amelyek nagyobb mennyiségben toxikusak pl. kadmium, vanádium, nikkel, szelén, króm, réz, cink, de kisebb mennyiségben nélkülözhetetlenek (esszenciálisak).

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave