Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


TERMÉSZETES EREDETŰ TOXIKUS ANYAGOK ÉLELMISZEREKBEN

Élelmiszereinkben előforduló idegen vegyi anyagokon túlmenően találhatók az emberre nézve mérgező toxikus alkotórészek is, amelyek természetes tartalomként fordulnak elő, és bizonyos körülmények között fel is dúsulhatnak. Ezek között vannak kifejezetten toxikus anyagok is, vannak olyanok, amelyek zavarhatják a szervezet normális életműködését. Ezeket az anyagokat technológiai eljárásokkal élelmiszereinkből el lehet távolítani, vagy mennyiségüket az ártalmatlan szint alá lehet csökkenti.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave